Ania70 - 2009-02-12 20:52:51

9 białek
1,5 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
To ubić na sztywna piane.


1,5 szklanki maki
2 łyżeczki proszku
1 szkl. oleju

Wymieszać widelcem

Do ubitej piany z cukrem , powoli dodawać mąke z oliwą-wolno wymieszać.


Podzielić w miarę równo na 4 części:
1. dodać 4 żółtka+2 łyżki mąki
2. dodac 1 łyżkę kakao
3. dodać 3 łyżki suchego maku
4. dodać 1 kisiel wisniowy bez cukru

Po kolei lać na środek blachy  po 3 łyżki z każdej masy. Po upieczeniu przeciac biszkopt na połowę.

MASA:

0,5l śmietany 30%+ 1 śnieżka - ubic na sztywno, dodać tężejącą galaretke agrestową rozpuszczoną w 1 szkl. -dobrze zmiksować. 3/4 masy przełożyć w środek ciasta, a 1/4 na wierzch. Posypac tarta czekoladą.
Temperatura piekarnika 180 stopni.


                                                                                                                         SMACZNEGO!!!

www.wwe-superstars.pun.pl www.wladcybakugan.pun.pl www.nolibab3.pun.pl www.soz-slupsk.pun.pl www.sims2-bezludna-wyspa.pun.pl