Opis forum
adept
Składniki:
2 łyżki śmietany
6 łyżek majonezu
2 płaty dorsza lub innej ryby
20 dag żółtego sera
bułka tarta , pieprz , sól , majeranek , koperek , pietruszka , olej , jajko.
Rybę kroimy w małe dzwonki i przyprawiamy p[przyprawami do ryb. Odstawiamy.
Do miseczki wlewamy odrobinę oleju dodajemy śmietanę i majonez delikatnie mieszając. Następnie dodajemy pietruszkę drobno pokrojoną i koperek z majerankiem (można dodać lubczyk dla dobrego seksu). Tak zrobioną masę odstawiamy na czas usmażenia ryb.
Dzwonki ryb maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej smażąc do zarumienienia. Przygotowaną foremkę skrapiamy olejkiem i kładziemy rybę usmażoną i zalewamy wcześniej przygotowaną masą. Na wierzch posypujemy startym na łezki ser żółty. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 160 st. do zarumienienia sera . S M A C Z N E G O .
Offline
Administrator
to rewelacjaaaaaaaaaaaaaaaaaa sama kosztowalam i robilam goraco polecam!!!!!
Offline