Opis forum
adept
Składniki:
Kura /porcja rosołowa/
30 dag schab bez kości
20 dag pieczarek
2-3 cebule
4 ogórki kiszone
łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz , lubczyk…… do smaku , liście laurowe.
Z kury robimy rosołek ok. 1l. Schab czyścimy usuwamy żyłki i kroimy w podłużne plasterki. Następnie plasterki schabu kroimy w cienkie paski. To samo robimy z pieczarkami uprzednio myjąc je. Do gotowego już rosołku gotującego się na małym ogniu dodajemy pokrojone pieczarki. Cebule kroimy w cienkie plasterki i szklimy to samo robimy z ogórkami wcześniej usuwając skórkę i dodajemy do bulionu / rosołku /.Następnie pokrojony schab podsmażamy na patelni na brązowy kolor i również dodajemy do rosołku. Wszystkie te składniki gotujemy na małym ogniu. Gdy wszystkie składniki mamy w rosołku dodajemy przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego. Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany dla zagęszczenia.
S M A C Z N E G O.
Offline