Opis forum
adept
Składniki
Polędwica 20-30 dag
Przyprawy / sól, pieprz biały , czarny , zielony , ziołowy , papryka mielona , ziele angielskie , oliwka z oliwek , czosnek , musztarda ostra.
Polędwicę nie myć , oczyścić z żyłek. Skropić oliwą z oliwek i posmarować musztardą z dwóch stron. Na to nałożyć zioła uprzednio przygotowane w ”moździerzu”. Czosnek pokrojony w cienkie plasterki nałożyć na to wszystko i też z dwóch stron .Tak przyrządzoną polędwiczkę, zawijamy w cienką folię formując ją w baton ”kiełbasiany” i odstawiamy na 4-5 dni do lodówki by zioła przeszły mięso. Po 4-5 dniach wyjmujemy mięso i kroimy na cienkie plasterki . Podajemy ułożone w około talerza lekko skropionym oliwą z oliwek. W środeczku układamy korniszonki, grzybki ,kukurydzę lub inne smakołyki. S M A C Z N E G O.
Offline